Hetty Kamphorst

Even Voorstellen:

Mijn naam is Hetty Kamphorst.
Ik heb me altijd al voor kunst geïnteresseerd en met kunst beziggehouden.

Na jaren van tekenen, schilderen en een oriëntatiejaar aan de Ruudt Wackersacademie ben ik in 2002 in aanraking gekomen met speksteen via een workshop. Dit heeft mij enthousiast gemaakt om me verder te verdiepen in de beeldhouwtechnieken. 
 Het werken met speksteen en later met de hardere steensoorten, is enorm ontspannend en inspirerend. Het is een uitdaging om de kleurnuances en structuren van de steen naar voren te laten komen en mee te nemen in de uiteindelijk vorm van het beeld. De steen komt als het ware steeds meer tot leven en tot werkelijke schoonheid. Het hakken, schaven, vijlen en handmatig schuren is een prachtig opbouwend en verfijnend proces. Ik vind het ook leuk om verschillende technieken uit te proberen.

 

Tegenwoordig werk ik meer met hardere steensoorten als Serpentijn, Travertijn, Springstone en Albast.
Het werk is afwisselend te noemen en niet in één stijl te vangen. 
Ik beeldhouw koppen, lijfwerk en abstracte vormen.

Ik heb al diverse keren mogen exposeren; o.a. drie keer bij De Kunst 10 Daagse in Bergen (N-H) en onder meer in Wijk aan Zee bij het Juttersfestival.
Ik werk vanuit mijn eigen woonadres in Zaandam. Mijn schuurtje in de achtertuin fungeert als klein atelier. Zo kan ik makkelijk na mijn werk in de avonduren en in de weekenden aan de slag.
 Ik werk ook in opdracht.

Mijn wens is om deel uit te maken van een beeldhouwcollectief binnen Zaanstad.
Vooral om elkaar te stimuleren en te inspireren.

Ik probeer jaarlijks een beeldhouwworkshop te doen om mijn techniek verder te verbeteren.

Het beeldhouwen is een echte passie voor mij!
 

Comments are closed.